Y Buurtrestaurant

INFO buurtrestaurant  klik HIER

Prijslijst buurtrestaurant klik HIER

Vrijwilligers gezocht
Wilt u het mooie werk van het Buurtrestaurant als vrijwilliger steunen bent u van harte welkom. Het kan 1 dag(deel) of meerdere dagen per week om bijvoorbeeld te koken, als gastvrouw/heer of bezorger. Interesse? Neem contact op met Sandra gegevens hieronder bij ‘medewerkers en contact’

Medewerkers en contact
Ons buurtrestaurant werkt met vrijwilligers, studenten en kandidaten die zich voorbereiden op de arbeidsmarkt. Eindverantwoordelijk is een operations manager Sandra Pronk 06 15258765 of mail kantoor@ymcaservice.nl Voor bezorg aan huis kunt u haar contacten.Heeft u nog vragen of wilt u reserveren dan kunt u elke werkdag bellen 070 3555120  tussen 11.30 en 17.00 uur

Menu's vindt u onder de foto.
Menu:

30-8  Groentesoep met balletjes, puree met spinazie en ricotta, gevulde perzik  
31-8 13.00 uur Meloen met kruidendressing en ham, spaghetti bolognese, vruchtenkwark met bananenschuimpjes  
31-8 18.30 uur Zomers hapje, kibbeling, sla en gebakken aardappel, ijsfantasie  
1-09 Uiensoep, sperziebonen salade met makreel, Griekse yoghurt met honing en walnoten  
4-9 Crostini met Italiaanse roerei, gele rijst met chorizo, kwark met nectarine  
5-9 Koriandersoep, rode bieten stamppot met rode ui, toetje van de chef  
6-9 Salade met stoofpeertjes, macaroni met ham, kaas en champignons, tropische yoghurt  
7-9 13.00 uur Tomaten-crémesoep, stoofpotje met gekookte aardappel, meloen met roodfruit en vanilleroom  
7-9 18.30 uur Asperge soep, gebakken aardappel met witlofsla met rode bieten, dame blanche  
8-9 Griekse salade, Griekse rundvlees uit de oven, dubbelvla met klopklop  
11-9 Meloen met kruidendressing, stoemp met prei en hesp, bananen vla  
12-9 Maissoep, gado gado met saté pentoel, toetje van de chef  
13-9 Mini taartje met tomaatjes en kaas, karbonade met citroen, snijbonen en aardappelen, vlaflp  
14-9 13.00 uur Kippensoep, spaghetti met spinazie en champignons, chocoladevla  
14-9 18.30 uur In aanloop naar Prinsjesdag menu  
15-9 Courgette rolletjes met pesto en mozzarella, visragout, nectarine galette  
18-9 Bloemkoolsoep, zwarte bonenstoof, vanille vla  
19-9 Hapje, kip in de hoed, toetje van de chef  
20-9 Champignonsoep, bloemkool pastinaak stamppot met gehaktbal, Belgische wafel  
21-9 13.00 uur Hollandse salade met ei, bami met kip, yoghurt met banaan en honing  
21-9 18.30 uur Broodje paté, pasta salade, ijs met fruit en slagroom  
22-9 Broccoli courgette soep,orzo met rode saus en salami, vlaflip anders  
25-9 Piroshki met vulling van spitskool en ei, mosterd puree met witlof en achterham, citroen roomkwark  
26-9 Groentesoep, kip kerrie ragout met rijst, toetje van de chef  
27-9 Appelsalade met walnoot, zoete aardappel met geroerbakte tuinbonen, dubbelvla frambozen en vanille  
28-9 13.00 uur Soepje, macaroni met gehakt, fruitsalade met roomsaus  
28-9 18.30 uur Toastje brie, kip kerrie met rijst, vlaflip  
vrijdag 29 september Vleesrolletje met kruidenkaas, prei stamppot, appel met Griekse yoghurt  
×

Benjamin Lampe, docent drum en bandcoach.

Benjamin Lampe (1990) begon op zijn twaalfde met het bespelen van drums en gitaar. Twee jaar later stond hij met zijn bandjes al met eigen muziek op de planken. In 2009 startte hij de studie drums aan de Popacademie in Rotterdam. Vier jaar later studeerde hij af. Benjamin is altijd bezeten van muziek geweest en is blij dat hij van deze passie zijn werk heeft kunnen maken. Bij de YMCA is Benjamin al enkele jaren drumdocent en bandcoach.

×

Monique Harteveld, dirigent kindertheaterkoor De Zeesterren.

Kindertheaterkoor De Zeesterren staat onder leiding van Monique Harteveld (1973). Zij heeft afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan als kinderkoordirigent, zangtrainer bij theaterscholen en zingen met en voor kinderen. Na haar opleiding Schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en De Haagse Acteer Academie volgde ze een masteropleiding theatermusicus aan het Koninklijk Conservatorium. Monique heeft jarenlang gewerkt als zangtrainer op diverse Jeugdtheaterscholen: Jeugdtheater Hofplein (Rotterdam), Jeugdtheaterschool Zuid Holland, Koorenhuis (Den Haag) en bij verschillende kinderkoren, zoals Jeugdtheaterkoor Reuzeleuk (Schiedam) en Roezemoes (Den Haag). Als docent muziek werkt zij op verschillende basisscholen in Nederland waar zijzelf projecten voor schrijft, instudeert en dan samen met kinderen en docenten naar een uitvoering toewerkt. Zij heeft inmiddels een enorm uitgebreid, zelfgeschreven en uniek repertoire opgebouwd. Dit repertoire wordt gebruikt bij De Zeesterren. Afgelopen jaren zijn er verschillende CD’s uitgebracht (o.a. De drie prinsesjes, Het Speelgoedhuis, Reuzeleuk 1, een Reuze kerst, Sinterklaas is weer in het land en Ga je mee naar de zee) en in het najaar van 2012 wordt gestart met het opnemen van videoclips. Monique’s methodiek kenmerkt zich door het creëren van een rustige en gezellige sfeer, waarin kinderen zich vrij voelen om zichzelf te laten zien en hun stem te laten horen. Naast stemvorming, zijn het weten wat je zingt en het uitbeelden belangrijke elementen in haar lessen en composities.

×

Diane Ranselaar, dirigent YMCA Gospelchoir.

Diane (1985) studeerde in 2007 af aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en is fulltime koordirigent en zangeres. Naast haar vaste pop- en gospelkoren werkt ze als vocal director voor theater- en tv-producties. Momenteel is ze werkzaam voor 14 de Musical, vanaf 25 september te zien in het nieuwe Afas Theater in Leusden. Ook is Diane arrangeur en pianist en treedt ze op als solist. Zo is ze regelmatig op tv te zien en te gast bij orkesten in binnen- en buitenland. Als zangcoach geeft ze workshops stemtraining en koorzang en begeleidt ze studio-opnames.

×

Lesley Warendorff, docent gitaar, singer-songwriting en bandcoach.

Lesley (1988) afgestudeerd aan de Pop Academie Rotterdam. Zijn specialiteit is gitaar, zang, programmeren en het organiseren van events.

×

Ernst Fortunati en Martin Bruijn, senior docenten, docent gitaar, ukelele.

Ernst Forunati ('57) & Martin Bruijn ('54) zijn onze senior docenten. Beide zijn autodidact met een hele lange staat van dienst met vele sociale vaardigheden. Op muziekgebied is hen niets meer vreemd, leeftijd maakt niet want zij hebben zowel peuter-en kleutermuziek gedaan, gitaar en ukelele lessen, met bandjes meegedaan en begeleid, koren gedirigeerd en nog veel meer. Zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden doen alles samen en vullen elkaar goed aan. Momenteel doen zij voor de YMCA vooral muziekprojecten voor ouderen met als favoriet instrument ukelele.

×

Robin Dirksen, docent zang, Singer songwriting, DJ lessen.

Robin Dirksen (1996) is vers afgestudeerd zangeres van de Herman Brood Academie. Als frontvrouw van haar band AVA NOVA heeft zij al op veel grote festivals gestaan en daarnaast werkt zij samen met verschillende producers in de studio. Dat neemt niet weg dat zij het delen van haar zangtechniek en kennis het aller leukste vindt dat er is! Zij heeft les gegeven op verschillende scholen en heeft dus de nodige ervaring met leerlingen van alle leeftijden. Robin begeleidt haar lessen op de piano of gitaar en is gespecialiseerd in zangtechniek, podium presentatie en songwriting en kan jou begeleiden bij het voorbereiden van bijvoorbeeld een auditie of optreden. Fun fact: Robin is zelf haar muziek cariëre begonnen bij de YMCA in Scheveningen! Vanaf haar 8e heeft zij zangles en bandcoaching gehad! Robin is populaire vrouwelijke DJ die haar sporen in de DJ wereld meer dan verdiend heeft.

×

Merijn Weij, docent laag koper, trombone, bastrombone, euphonium en tuba.

Merijn Weij (1992) speelt laag koper: trombone, bastrombone, euphonium en tuba. Wat hem als muzikant interessant maakt is dat deze muzikale duizendpoot ervaring heeft in veel verschillende muziekgenres, van funk/soul tot musical, van HaFaBra tot pop, van klassiek tot bigband. Naast het spelen werkt hij ook als arrangeur. Op dit moment toetert Merijn bij AGARN Brass Collective, Musicalgezelschap Otis, en Blazerscollectief West.

×

Oksana Muskosii, docent (alt) viool, piano en muziekoriëntatie.

Oksana Mukosii (1992) is geboren in Kiev, Oekraïne. Ze begon viool te spelen toen ze 6 jaar oud was. Nadat ze als violist was afgestudeerd aan de Special Secondary Music School, vernoemd naar Lysenko in Kiev, studeerde Oksana op 18-jarige leeftijd altviool aan de National Music Academy of Ukraine in Kiev. In 2015 studeerde ze cum laude af aan de National Music Academy of Ukraine met een bachelordiploma. In 2018 is Oksana afgestudeerd met Bachelor Diploma en in 2020 met Master Diploma van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2021 behaalde Oksana het Artist Certificate.

×

Valerie Pronk, Boost your talent.

Valerie Pronk (1996), muziektherapie gestudeerd aan de hogeschool Leiden. Het hoofdinstrument waarin zij geschoold is is gitaar, maar zij kan diverse instrumenten inzetten om de ontwikkeling van anderen te stimuleren. Zij zet muziek in voor plezier door middel van muzieklessen. Valerie stuurt het project Boost Your Talent aan en geeft muziekoriéntatieaan kinderen maar ook gitaarlessen en workshops.

×

Paul Istance, docent, zang, piano/keyboard, singersongwriting en trompet.

Paul (1991) in Duitsland geboren en doet momenteel zijn master op het conservatorium Rotterdam. Hij had reeds eerder een opleiding afgerond als Jazz trompettist. Momenteel doet hij zijn master in piano en zang. Muziek is zijn passie wat hij graag deelt met zijn leerlingen en waar hij ook goed in is. Hij heeft ook zijn eigen project band 'The Magic Mumble Jumble' waar het enthousiasme van afspat.

×

Johnny Bruce Muller, docent gitaar, ukelele, peuter en kleutermuziek.

Johnny Bruce Muller ( 1991) is zanger, songwriter en gitarist. Sinds 2012 geeft hij gitaarles inzijn woonplaats Zoetermeer, maar breidde al snel uit en gaf in 2013 gitaarcursussen op Haagse basisscholen voor "Voorwelzijn". Eind 2013 begon Johnny bij MusicMyStyle, waar hij inmiddels al weer meer dan 3 jaar werkt. Hij geeft gitaarles, ukelele-les, ZANGLES en kleutermuziek (in groepjes en privé). Johnny stond in 2017 voor groep 1 en 2 bijde Karreschool te Den Haag waar hij kleuters liet dansen, zingen en trommelen. Naast een passie voor lesgeven timmert Johnny ook aan de weg als Singer-Songwriter. Hij trad opp bij de festivals: Haagse Pop Week, 'Picknick", Hipfest, 'Maatschappij Pop", 'PaardCafé'. Ook organiseert hij de wekelijkse 'Open Mic' in Café de BieB te Den Haag.

×

Merel van de Geest, dirigent YMCA Popkoor.

Merel (1984) is een sopraan die sinds 2009 twee masters haalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar repertoire kenmerkt zich door grote diversiteit. Merel is een all-round zangeres die zowel klassiek als musical maar ook pop met veel liefde aan haar publiek brengt. Zij is benoemd tot Haags toptalent, waardoor ze de kans kreeg om eigen en eigentijdse producties met topsolisten te realiseren. Door haar affiniteit met theater en musical heeft ze nu brede ervaring opgebouwd in koordirectie.

×

Robbert Blok, docent, piano/keyboard, gitaar en basgitaar.

Robbert (1979) Kreeg vanaf zijn 5e jaar Piano les van zijn piano leraar Koos Wessels. Op het zelfde moment pikte hij zijn vaders gitaar in. Op zijn 11e jaar begon hij te componeren op een multitrack recorder die hij voor zijn verjaardag had gevraagd. In 2004 studeerde Robbert af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij geluidsopname en weergavetechniek (Art of Sound) studeerde in combinatie met Jazz Piano. Na zijn studie en wat andere projecten besloot hij te gaan reizen. Na zijn reizen en veel muziek maken werkte hij vervolgens als geluidstechnicus en zanger / instrumentalist in een aantal succesvolle bands waaronder de Lijf de Leeuw Band en Vocal Group Pitch Control. Robbert geeft momenteel les in o.a. piano/keyboard, zang en basgitaar.

×

Arthur Akaev, zang en piano.

Arthur (1997) is afgestudeerd zang met als bijvak piano bij het conservatorium in Amsterdam. V.w.b. zang is hij thuis in de klassieke , pop, jazz en crossover-stijl muziek. Hij heeft ook alle vaardigheden voor het lesgeven van piano. Hij haalt veel plezier uit het werken met leerlingen, om tijdens de les er alles aan doen om het leerproces leuk en stressvrij te laten verlopen. Hij kan in meerder talen lesgeven.

×

Gregory Kasanbesari, docent piano.

Gregory Kasanbesari (1993) is pianist, componist en muziekdocent. Hij heeft de studie docent muziek aan het Codarts conservatorium in Rotterdam gevolgd, met als hoofdinstrument de piano. Daarnaast heeft hij ook minoren compositie wereldmuziek en orkestdirectie gevolgd. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd onder andere bij pianist Wibi Soerjadi en bij dirigent Michael Havenith. Hij geeft ook vaker optredens bij diverse gelegenheden en houdt zich ook veelzijdig met (buitenschoolse)activiteiten bezig zoals de Orkestontdekker in De Doelen. Jouw muzikale succeservaring begint bij hem.

×

Marco Benard, docent saxofoon.

Marco (1984) begon al vroeg met saxofoon spelen. Na een master klassiek in zijn geboorteland Italie te hebben behaald, kwam hij naar Nederland waar hij een tweede master behaalde, dit keer in Jazz saxofoon. Zijn vele jaren ervaring in het vak, het spelen met de grootste, en het geven van vele lessen, zorgt dat hij voor iedereen een passende en pakkende les kan samenstellen.

×

Nurlaila Karim, Zangcoach.

Nurlaila Karim (1975) is gast zangcoach bij de YMCA. Leerlingen kunnen rechtstreeks bij haar aanmelden. Nurlaila is vooral bekend als musical artiest, zij speelde o.a. in de cast van Miss Saigon en Fame The Musical’ . In 2001 ontving zij een titel tijdens ‘Musical Award Gala’ van beste vrouwelijke hoofdrol in de musical ‘Rent’ . YMCA was vereerd dat Nurlaila een aantal keren gastdocent was bij de Y musical en theatergroep. Nu is zij ook gast zangcoach volgens de methode S&NAP-methode.

×

Silke van Durme, docent zang en drama, musical.

Silke (1996) is geboren in België en heeft daar vanaf 2014 een vooropleiding musical gedaan op het Koninklijk conservatorium in Brussel. Daarna is zij in 2019 op de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag als musical performer gaan studeren met als specialisatie muziektheater waar zij in 2022 haar diploma behaalde. Zij heeft al de nodige ervaring opgedaan bij de regie en productie van theatertours en als vakdocent drama en zang.

×

Frederique Groenendaal, docent dans en zang.

Frederique (1999) heeft is in 2019 haar opleiding gestart op de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag en deze succesvol afgerond in 2022. In de tussentijd heeft zij ook nog een vooropleiding genoten in 2020/’21 op gebied van musical en theater op de Frank Sanders Academie in Amsterdam. Zij heeft al enige jaren ervaring als docent musical en dans en aan diverse producties meegedaan.